Njemačke pivare prisiljene da bacaju neprodato pivo
Ilustracija

Njemačke pivare prisiljene da bacaju neprodato pivo

Njemačke pivare su prisiljene da bacaju neprodato pivo, zbog čega su zatražile finansijsku pomoć od države u vrijeme dok se produžava policijski čas, saopšteno je danas iz udruženja pivara.

Njemački kafići, hoteli i restorani, zatvoreni su od novembra, a pivnice su pozvale državu da im pomogne finansijski u sklopu programa kojim se pomaže raznim industrijama da prevaziđu krizu izazvanu pandemijom kovida.

Vlada je već pomogla kafićima, ali ne i pivnicama.

"Iz nedjelje u nedjelju, sve više pivara, pabova specijalizovanih za pivo, suočava se s egzistencijalnom prijetnjom, iako nije njihova krivica i tretiraju se nesolventno", pisalo je u pismu 300 pivnica asocijacije DBB i VPBD, prenio je Rojters.

Pismo su potpisale i pivare Karlsberg Njemačka, Bitburger Braugrupe, Krombaher i Paulaner.

"Lokdaun i kolaps u prodaji piva je značio da su pivare izgubile veliku količinu novca preko noći. Zalihe piva vrijedne milione evra su bačene, jer je pivu istekao rok", navodi se u pismu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.