Direktor SZO za Evropu objavio kad će kraj pandemije
ilustracija

"Optimistična poruka"

Direktor SZO za Evropu objavio kad će kraj pandemije

Direktor Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) za Evropu Hans Kluge izjavio je da će pandemija koronavirusa biti okončana početkom 2022. godine.

U razgovoru za dansku državnu televiziju DR, Kluge je naglasio da će i 2021. biti godina kovida 19, ali i godina u kojoj će biti mnogo lakše upravljati epidemijom u odnosu na 2020.

Kluge smatra da je najgori scenario ostao iza nas i da postoji više podataka o virusu u odnosu na 2020. godinu, kada se prvi put počeo širiti, prenose Nezavisne.

Naglašavajući kako niko ne može unaprijed da zna razvoj epidemije, Kluge je iznio svoju prognozu: "Mislim da će se pandemija završiti početkom 2022".

"I dalje će biti virusa, ali mislim da ograničenja neće biti potrebna. Ovo je optimistična poruka", naveo je Kluge.

Govoreći i o mutacijama korone, Kluge je objasnio da su mutacije normalne i da virus pokušava da se prilagodi zaraženoj osobi, ali da ga brza širenja mutacija brinu.

Rekao je da pomno prate koliko su efikane vakcine razvijene protiv kovida 19 zbog brzine širenja mutacija. Kluge je naglasio kako se mutacije shvataju vrlo ozbiljno.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.