Napad na konvoj UN-a: Ubijen italijanski ambasador
Ilustracija

U Kongu

Napad na konvoj UN-a: Ubijen italijanski ambasador

Italijanski ambasador u Kongu Luka Atanasio poginuo u napadu na konvoj u kom se nalazio.

Ranije je saopšteno da je ambasador ranjen, ali je kasnije objavljeno da je poginuo. On se nalazio u konvoju UN koji se kretao istokom Konga.

Poginuo je i jedan policajac.

U izvještaju Rojtersa se navodi su zvaničnici Nacionalnog parka Virunga saopštili da se napad dogodio u 10.15 sati po lokalnom vremenu nedaleko od grada Kanijamahoroa i da je riječ o pokušaju otmice.

U okolini parka Virunga, koji se nalazi duž granice Konga sa Ruandom i Ugandom, dejstvuje nekoliko oružanih grupa i često napadju rendžere koji čuvaju nacionalni park.

Razlog napada još nije utvrđen, ali mediji navode da je u pitanju pokušaj otmice.

BREAKING Italian ambassador to Democratic Republic of Congo, Luca Attanasio has been killed in an attack on his convoy in the east of the country. It was reportedly an attempted kidnapping.
Police officer also killed in the attack.

— News_Executive (@News_Executive) February 22, 2021

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.