Vladika Joanikije: Došlo je vrijeme velikih promjena za Nikšić
Vladika Joanikije

Krivokapić i Bečić posjetili administratora MCP

Vladika Joanikije: Došlo je vrijeme velikih promjena za Nikšić

Episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije kazao je da je da je ovo vrijeme velikih promjena za Nikšić i da im se iskreno nada. On je to poručio prilikom posjete premijera Zdravka Krivokapića i predsjednika Skupštine Alekse Bečića koji su danas sa Joanikijem razgovarali u Hramu Svetog Vasilija u Nikšiću.

"Treba da se trudimo i da radimo da sve bude na bolje. U ovoj godini se nadamo da ćemo obratiti pažnju i na ovaj sveti hram, koji je već malo oronuo. Zbog lošeg odnosa sa prethodnom vlašću došli smo u situaciju da se suočimo sa situaciom da je hram dosta zapušten", rekao je Joanikije, prenosi "FOS medija".

Istakao je da narodu treba obnova dijaloga i povjerenja u svakom pogledu.

"Nadam se da će ova današnja posjeta biti dobar znak za preporod Nikšića i za svaki uspjeh naše vlasti u svemu što dobro čini i planira", naveo je Joanikije.

Krivokapić je kazao da je Hram u Nikšiću hram njegovog djetinjstva.

"Ovaj hram je nastao kao potreba kralja Nikole da ukaže narodu na postojanje vjere, pa je pored njegovog dvorca nikao ovaj velelepni hram. Ako je on kao vladar ima takav odnos, treba da i ostali vladari imaju isti. Ovo je prilika da mi kao Vlada preispitamo sve mogućnosti da sačuvamo hram. Jedan je od rijetkih hramova koji nije u zadnje vrijeme freskopisan. Nikšić to zaslužuje", dodao je on.

Krivokapić smatra da ih je episkop Joanikije sa pravom podsjetio na obaveze koje imaju.

Prema riječima Bečića, Nikšić je prelijep grad i da na manjem mjestu ne postoji toliko potencijala i bogastava.

"Potrebno je da se konačno okrenemo stvaranju novih vrijednosti koja znači opstanak djece i mladosti", poručio je Bečić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.