Nastavljena sanacija plaže na Adi: Stanje kod objekata Nudističkog naselja gore nego do sada
Foto: Mediabiro

Nastavljena sanacija plaže na Adi: Stanje kod objekata Nudističkog naselja gore nego do sada

Nastavljena sanacija plaže na Adi. Stanje kod objekata Nudističkog naselja gore nego do sada.

Na Adi Bojani nastavljeno je sa radovima na sanaciji erozije plaže. Kako je prve napere odnijelo nevrijeme, veći dio vreća, koje će pomoći da se spriječi dalje širenje erozije, ponovo se postavljaju.

"Imamo još 2 ipo mjeseca, u kojima je uobičajeno da bude jakih južnih vjetrova i talasa, tako da mislim da naper koji je na plaži neće zaštititi dalje širenje erozije i naše objekte”, objasnio je direktor Ucinjske rivijere Bojan Đakonović.

Stanje kod objekata tamnošnjeg nudističkog naselja gore je nego što je bilo do sada, kazao je Đakonović. Vila koja je bila na suvom, trenutno je pod vodom. Šteta je procijenjena na nekoliko stotina hiljada eura.

UlcinjradovinaAdiBojani1

Foto: Mediabiro

“Šteta na našim objektima je 297.000 eura. Mi smo taj elaborat, koji je sačinjen prije nekoliko dana, proslijedili Vladi i nadležnom ministarstvu sa molbom da, u što hitnijem roku, odgovore na naš zahtjev. Dakle, da nam pomognu u sanaciji tih objekata, izgradnji restorana i odvođenju šuta - materijala koji je nastao rušenjem objekata na našem imanju”, rekao je Đakonović.

Direktor Ulcinjske rivijere smatra da će trebati dosta novca da se pričinjena šteta sanira. Pozvao je državu da pomogne u izgradnji restorana na Adi Bojani. Bez njega, kako je kazao, ne mogu funkcionisati tokom turističke sezone.

Moraće se uložiti neka sredstva da bi se novi restoran napravio i bio u funkciji za sljedeće ljeto ”, poručio je Đakonović i dodao da će učiniti sve da spremno dočekaju turiste.

Naši radnici intezivno rade na čišćenju ostrva i pripremamo se za sezonu. Tako da, ljubitelji Ade i oni gosti koji su navikli da dolaze na Adu sigurno će dočekati Adu spremnu i ovoga ljeta”, poručio je direktor Ulcinjeske rivijere.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.