Đoković osvojio Australijan open!
Novak Đoković

Đoković osvojio Australijan open!

Novak Đoković je ponovo šampion Australijan opena!

Deveti put u karijeri i treći put uzastopno, u velikom finalu Srbin je posle 114 minuta igre pobijedio četvrtog nosioca, Rusa Danila Medvedeva sa 7:5, 6:2, 6:2.

Bio je to 18. grend slem trofej za prvog igrača svijeta kog 8. marta očekuje obaranje rekorda Rodžera Federera po broju nedjelja na vrhu ATP liste.

Očekivalo se da će biti teško, a ispostavilo se da je ovo bila još jedna, reklo bi se rutinska pobjeda nevjerovatnog Novaka na terenima u Melburn parku.

Velika lekcija za Medvedeva kako se igra finale, moraće Rus da sačeka još na prvenac, iako mu je ovo bila druga prilika da dođe do nekog pehara sa najvećih turnira.

Đoković je u svom devetom finalu u Melburnu došao do devetog trofeja, što mu je ukupno 18. gren slem titula u karijeri.

On se tako približio Švajcarcu Rodžeru Federeru i Špancu Rafaelu Nadalu, koji imaju 20 trofeja sa najvećih turnira.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.