Suđenje za ubistvo policajca odgođeno za 15. april
Foto: Pobjeda

Suđenje za ubistvo policajca odgođeno za 15. april

Albanac Luan Hasanaj, optužen da je ispalio smrtonosni hitac u policajca Milutina Lekovića u decembru 2019. godine, juče je u podgoričkom Višem sudu otkazao punomoćje advokatu Balši Srdanoviću, zbog čega je suđenje odgođeno za 15. april.

Osim Luana na optužnici su njegov brat Lulzim Hasanaj i majka Nura Hasanaj zbog optužbi da su pomogli ubistvo policajca.

Proces vodi sudija Predrag Tabaš.

Luan Hasanaj juče je pred sudećim vijećem ustvrdio da njemu ne treba advokat i da će se sam braniti jer je nevin.

Međutim, sud nije mogao udovoljiti njegovom zahtjevu jer zakon propisuje da za djelo za koje se tereti ovaj optuženi mora biti zastupljena stručna odbrana.

Prilikom davanja odbrane, Luan Hasanaj tvrdio je da je policajac koji je bio suvozač u vozilu držao pištolj koji je opalio tokom sudara, dok je Nure tvrdila da su optužbe falsifikovane i da su ona i njeni sinovi nevini.

Sa druge strane, iskazi svjedoka koji su saslušani u istrazi opovrgli su odbrane Hasanaja kojima su negirali ubistvo policajca jer navodno kod sebe nijesu imali pištolj.

Nure Hasanaj je pred istražiteljima tvrdila da je Leković izgubio kontrolu nad policijskim vozilom koje je udarilo u betonsku ogradu nakon čega je njegov kolega Aleksandar Kilibarda izvadio pištolj i misli ,,da je tada njegov pištolj opalio“.

Međutim, njene tvrdnje opovrgao je i sadržaj video-nadzora koji je zabilježio udar policijskog automobila u betonsku ogradu i pokušaj Luana Hasanaja da osim Lekovića ubije i njegovog kolegu Aleksandra Kilibardu.

Nadzorne kamere sa poslovnice Prve banke u Igalu zabilježile su kako Luan Hasanaj, nakon ispaljenog metka u potiljak policajca Milutina Lekovića sa zadnjeg sjedišta policijskog vozila, u dva navrata pokušava da ubije i policajca Aleksandra Kilibardu, ali nije uspio u tom naumu jer je pištolj oba puta zakočio.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.