Brđanin direktor policije ili novi konkurs?

Brđanin direktor policije ili novi konkurs?

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović sinoć je dostavio Vladi prijedlog za imenovanje direktora Uprave policije. Odluka o tome ko će predvoditi policiju nije još objavljena.

Naime, Vlada je zasijedala do kasno u noć pokušavajući da se usaglasi oko imenovanja prvog čovjeka policije. Prema nezvaničnim informacijama Vikend novina, Zoran Brđanin je ubjedljivo najbolji bio na intervjuu kod ministra Sekulovića, zbog čega ga je i predložio premijeru Zdravku Krivokapiću.

Međutim, izvori Vikend novina tvrde da se tom predlogu premijer usprotivio, zbog čega se može desiti i da konkurs za prvog čovjeka policije bude i poništen. Zanimljivo je, kako tvrde izvori DNa, "da se potpredsjednik Vlade i koordinator službi bezbjednosti Dritan Abazović, ništa nije pitao, što ukazuje da je DF očigledno ponovo ucijenio Krivokapića".

Na intervjuu su juče ujutro, osim Brđanina, bili šef Specijalnog policijskog odjeljenja Dragan Radonjić, rukovodilac Sektora za bezbjednost saobraćaja i rukovodilac je Operativno-komunikacionog centra Uprave policije Dragan Klikovac i bivši šef policije u Budvi i dekan Fakulteta za bezbjednost u Banjaluci Vojo Laković.

Oni su bili najbolje ocijenjeni kandidati na testovima Uprave za kadrove.

Konkurs za šefa UP raspisan je 28. decembra prošle godine, a na njega se prijavio rekordan broj kandidata 19. Nakon provjere, Uprava za kadrove je sačinila listu od devet kandidata, koji su polagali test i išli na intervju. Iz trke na konkursu eliminisani su advokat Dražen Medojević i nekadašnji šef kriminalistike Predrag Šuković, navodno, zbog nepotpune dokumentacije.

Dok je trajalo saslušanje kandidata u MUP-u, oglasili su se iz Demokrtaskog fronta sa izjavom da koalicija Za budućnost Crne Gore neće podržati prijedlog ministra Sekulovića za izbor direktora Uprave policije, te da će zatražili da predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić poništi taj konkurs.

Vukšiću istekao mandat vršioca dužnosti

Mandat vršiocu dužnosti direktora ANB-a Dejanu Vukšiću istekao je danas, do kada je bio rok da Vlada imenuje direktora tajne policije. Prema saznanjima Vikend novina, Vlada je sinoć zasijedala do kasnih časova kako bi i zvanično obavila imenovanje direktora ANB-a.

Podsjećamo da je Vukšić na tu funkciju imenovan 17. decembra prošle godine iako je u to vrijeme bio predsjednik Skupštine Opštine Kotor, čime je prekšen Zakon o ANB-u, kojim se izričito zabranjuje da je prvi čovjek politički angažovan.

Izvor: Vikend novine

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.