Preminula djevojka koju je policija upucala u glavu tokom protesta

Mjanmar

Preminula djevojka koju je policija upucala u glavu tokom protesta

Djevojka u koju je policija pucala i pogodila je u glavu tokom protesta u Mjanmaru umrla je jutros, rekao je njen brat.

Mja Tvet Kine (19) je pogođena na demonstracijama prošle nedjelje u glavnom gradu Nejpjidu. Ona je od tada bila u bolnici i bila je životno ugrožena.

Na snimku koji je napravljen u momentu kada je pogođena vidi se da je bježala od vodenih topova i da je ođednom pala na zemlju.

Metak je probio kacigu koju je nosila. To je prva potvrđena smrt na demonstracijama koje su počele nakon vojnog puča u Mjanmaru 1. februara.

Portparol vojne hunte na konferenciji za novinare ranije ove nedjelje nije porekao da je policija ranila djevojku, ali je naveo da je bila u grupi koja je bacala kamenje na policiju.

Demonstranti su tokom ove nedjelje počeli da slave Mju Tvet Kinu kao heroinu protesta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.