Spriječena ilegalna prodaja cigareta i duvana: Jedna osoba uhapšena, drugoj krivična prijava
Ilustracija

Spriječena ilegalna prodaja cigareta i duvana: Jedna osoba uhapšena, drugoj krivična prijava

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica, sprovodeći planske aktivnosti na suzbijanju pojava sive ekonomije, u dva slučaja spriječili su ilegalnu prodaju proizvoda. Jedno lice lišeno je slobode dok je drugi izvršilac procesuiran u redovnom krivičnom postupku, saopšteno je iz Uprave policije.

Krivična prijava je podnijeta Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici protiv A.G. (65) iz Podgorice zbog sumnje da je izvršila krivično djelo nedozvoljena trgovina.

"Naime, kontrolom i pregledom vozila podgoričkih registarskih oznaka koje koristi osumnjičena A.G. pronađeno je 29,5 kilograma rezanog duvana vrijednosti 1.829 eura. Duvan je, kako se sumnja, nabavljen na sivom tržištu radi dalje, takođe nelegalne prodaje i sticanja protivpravne imovinske koristi na štetu državnog budžeta", saopšteno je iz policije.

Slobode je lišen P.M. (31) iz Podgorice i uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena trgovina.

"Kontrolom i pregledom vozila koje koristi osumnjičeni P.M. pronađene su 723 paklice cigareta bez akciznih markica vrijednosti 1.590 eura, koje su nelegalno nabavljene u cilju dalje prodaje na sivom tržištu", navode iz policije.

Ukupna vrijednost oduzetih duvanskih proizvoda je 3.419 eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.