Berane: Mladunče medvjeda vraćeno u prirodno stanište
Foto: Instagram

Berane: Mladunče medvjeda vraćeno u prirodno stanište

Članovi Interventnog tima za zaštitu krupnih zvijeri Crne Gore ispratili su do lovišta mladunče medvjeda, koje je ovog jutra primijećeno u krošnji drveta u blizini Hotela Berane.

Tim iz Podgorice, koji je u Berane došao na poziv lokalnog lovačkog društva, efikasnom akcijom je spustio meče iz krošnje drveta i omogućio mu bezbijedan povratak u prirodno stanište,prenosi Radio Berane.

Pojedini očevici su kazali da su bila u pitanju dva mladunčeta medvjeda, od kojih se jedno popelo na drvo, a drugo zaputilo put obližnjih Lugova.

1512633352769108671821688179430969385509780o

Foto: Facebook

Do dolaska interventnog tima, policija je objezbjeđivala ovu lokaciju. Akcijom je, u saradnji sa predsjednikom Lovačkog saveza Crne Gore Nikolicom Markovićem, koordinirao Milić Ojdanić, predsjednik Lovačkog udruženja “Ivangrad”, a uključen je bio i Miloš Janković.

Medvjed je u Evropi zaštićena vrsta kojoj preti izumiranje. Zbog toga su usvojeni međunarodni dokumenti koji ih štite, a čiji je potpisnik i Crna Gora. Prema crnogorskom Zakonu o divljači i lovstvu, trajno je zabranjen lov na mečku s mečetom do dvije godine starosti i na mužjaka i ženku do dvije godine starosti.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.