Jedan osumnjičeni za planiranje ubistva Budvanina uhapšen, drugi u bjekstvu
ilustracija

Jedan osumnjičeni za planiranje ubistva Budvanina uhapšen, drugi u bjekstvu

G.M. (53) iz Berana i M.K. (34) sa Cetinja osumnjičeni su da su dio kriminalne grupe koja je planirala ubistvo Budvanina Marka Ljubiše.

Policijski službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, u nastavku kriminalističke istrage usmjerene na sprečavanje i rasvjetljavanje teških krivičnih djela protiv života i tijela koja predstavljaju posljedicu sukoba organizovanih kriminalnih grupa, u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Budva podnijeli su krivične prijave Specijalnom državnom tužilaštvu protiv dva lica, saopštila je crnogorska policija.

Kako se navodi,dosadašnja istraga i prikupljeni dokazi ukazuju na sumnju da su osumnjičena lica tokom 2019. godine postali članovi kriminalne organizacije koja je na teritoriji Crne Gore i  Srbije formirana radi izvršenja krivičnih djela ubistvo, a u kojoj kriminalnoj organizaciji su imali zadatke i uloge da pružaju logističku podršku neposrednim izvršiocima krivičnih djela.

"Sumnja se da je G.M. prevozio pripadnike kriminalne organizacije iz Republike Srbije u Crnu Goru, gdje ih je po dolasku na teritoriju Crne Gore dalje preuzimao osumnjičeni M.K. koji je bio zadužen za njihov prevoz do gradova na primorju gdje se nalaze tajne lokacije tzv. štek stanovi. Navedene policijsko - tužilačke aktivnosti predstavljaju nastavak istrage u kojoj su 22. januara ove godine, u Budvi lišeni slobode državljani Republike Srbije S.S. i L.I., a čijim lišenjem slobode su spriječeni u namjeri da izvrše ubistvo na štetu M.Lj. iz Budve.", stoji u policijskom saopštenju.

Osumnjičeni G.M. je,kako se navodi, lišen slobode i njemu je nakon saslušanja kod nadležnog sudije za istragu određen pritvor, te je sproveden u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija.

Osumnjičeni M.K. se, dodaju iz UP, nalazi u bjekstvu.

"Policijski službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije preduzimaju intenzivne mjere i radnje u cilju lociranja osumnjičenih lica koja su u bjekstvu, kao i identifikovanju drugih pripadnika predmetne kriminalne organizacije i njihovom procesuiranju nadležnom Specijalnom državnom tužilaštvu Crne Gore.", zaključuje se u saopštenju policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.