Strožije mjere za više crnogorskih gradova?
Ilustracija

Institut za javno zdravlje predložio

Strožije mjere za više crnogorskih gradova?

Ministarstvo zdravlje dobilo je od Instituta za javno zdravlje predlog za uvođenje oštrijih mjera koji će danas biti razmatran, kazao je gostujućiu "Bojama jutra" na TV Vijesti državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Borko Bajić.

On je kazao da je stopa kumulativne incidencije visoka u Budvi, Tivtu, Podgorici, Nikšiću, Cetinju, Kotoru, Herceg Novom i Ulcinju i da će "gledati kako da je smanje".

Bajić nije isključio uvođenje strožijih mjera u ovim gradovima.

Istakao je da bi u borbi protiv pandemije najbolje bilo da se sve zatvori.

Bajić je kazao i da se mjere ne poštuju u ugostiteljskim objektima.

Državni sekretar je rekao i da će prvi kontigent od 2.000 vakcine stići večeras oko 18 časova. Podsjetio je da je napravljena nacionalna strategija za imuizaciju i da su u prioritetnoj grupi štićenici domova za stare i starije osobe.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.