Đukanović - Medoks: Zajednička zabrinutost za sektor bezbijednosti, pojedinjena imenovanja i inostrani uticaj
Karen Medoks i Milo Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Đukanović - Medoks: Zajednička zabrinutost za sektor bezbijednosti, pojedinjena imenovanja i inostrani uticaj

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je ambasadorku Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori Karen Medoks, sa kojom je razgovarao o obostrano važnim temama za međudržavne odnose i aktuelnim političkim kretanjima.

Đukanović je uz zadovoljstvo susretom, zahvalio ambasadorki na inicijativi i izraženom interesovanju za kontinuitet razgovora.

Uz ponovljenu ocjenu o uzornim odnosima dvije države, izrazio je nadu da će Vlada ubrzati aktivnosti na pripremi Sporazuma koji Crna Gora i UK treba da potpišu nakon Bregzita, što je, kako je kazao, ključno važno za našu državu i buduću saradnju.

Ujedinjeno Kraljevstvo je izašlo iz Evropske unije, ali je i dalje snažno prisutno na ZB, ponovio je Đukanović, uz podsjećanje na veoma pozitivna iskustva saradnje dvije zemlje od 90-ih do danas i iskazao želju za nastavkom dobrih odnosa i unapređenje saradnje, koja je dragocjena za Crnu Goru, posebno u oblasti vladavine prava, odbrane i bezbjednosti, što su neuralgične tačke ne samo za Crnu Goru, već i za cijeli region.

"Zato je, ekspertiza i podrška UK nezamjenjiva za dinamičan korak naprijed", poručio je Đukanović. 

Ambasadorka Medoks je uz zahvalnost za prijem, naglasila da cijeni Đukanovićevu podršku što bržem zaključivanju Sporazuma o bilateralno-trgovinskim odnosima.

Ona je potvrdila da, iako je njena zemlja napustila EU, nastavlja da bude i dalje prisutna i od pomoći na Balkanu.

"UK prepoznaje doprinos Crne Gore regionalnoj stabilnosti i prepoznajemo zajedničke vrijednosti što smatramo veoma važnim", ocijenila je ambasadorka. 

Zajednički je ponovljena ocjena i iz prethodnog susreta o zabrinutostima vezanim za sektor bezbjednosti, pojedina imenovanja i uticaj spoljašnjih faktora. Ujedinjeno Kraljevstvo pridaje strateški značaj saradnji sa Crnom Gorom i veoma je zainteresovano da se dosadašnja saradnja nastavi.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.