Damjanović: Za nekoliko dana prikupljeno 13.5 hiljada glasova, Nikšićani vjeruju u pobjedu
Foto: Mina

Damjanović: Za nekoliko dana prikupljeno 13.5 hiljada glasova, Nikšićani vjeruju u pobjedu

Koalicija “Evropski tim za Nikšić”, u kojoj su Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokrate (SD), Liberalna partija (LP) i Patriotsko-komitski savez (PKS), predala je odborničku listu Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK) za izbore 14. marta.

Nosilac liste, bivša ministarka nauke, Sanja Damjanović, saopštila je da su za nekoliko dana uspjeli da sakupe 13,5 hiljada potpisa podrške, što pokazuje koliko je ”iskrena energija i želja za razvojem Nikšića prepoznata”, prenosi Mina.

”Prosperitet i razvoj su naš cilj, a znanja i viziju imamo i želimo prosperitetnu Crnu Goru i Nikšić. Želimo evropski Nikšić, vjerujemo u evropske vrijednosti i naša politika nema alternativu”, rekla je Damjanović na konferenciji za novinare nakon predaje odborničke liste u Nikšiću.

Damjanović je podsjetila da je, kao ministarka nauke, radila u Podgorici, a živjela u svom rodnom Nikšiću i osjećala ogromni potencijal grada i bila svjedok njegovog razvoja.

”Urađeni su značajni infrastrukturni projekti, kao što su rekonstrukcija Doma revolucije i Trga slobode, završeni projekti vjetroelektrana na Krnovu, prestižnih u Evropi, jer su izgrađeni na najvišoj nadmorskoj visini. Izgrađen je Tehnopolis, saobraćajnica od Nikšića do Cetinja i brojni drugi projekti”, navela je Damjanović.

Svjesni su, kako je ukazala, i problema u Nikšiću kada je riječ o ekonomskoj situaciji i velikoj stopi nezaposlenosti.

”Takvi problemi se ne rješavaju populizmom, već konkretnim projektima, programima. Naš jezik nijesu populističke floskule i želimo pametan grad, pametnu poljoprivredu, inovativnu industriju i ambijent u kome će mladi biti lideri, a za sve te ciljeve imamo rješenje”, ustvrdila je Damjanović.

Ona je najavila da će svu svoju međunarodnu podršku nesebično iskoristiti za razvoj Crne Gore i Nikšića.

”Sve bazično i temeljno sam naučila u našem Nikšiću i znam da taj grad ima sjajan potencijal i vjerujem u hrabrost njegovih građana i našu objedu”, rekla je Damjanović.

Na pitanje zašto se na listi ne nalaze imena ranijih imena kadrova DPS-a, Damjanović je istakla da u sadašnjem timu imaju sjajne ljude, ali da razvoj ne zavisi od pojedinaca, već od cijele ekipe.

”Dobar tim daje rezultate, kao što je i prethodni činila mašinerija sjajnih ljudi, intelektualaca, što pokazuje činjenica da je Crna Gora bila lider na Balkanu po progresu. Samo DPS ima više od 60 hiljada članova i to je ogroman broj ljudi, jer jedino zajedno se ostvaruje uspjeh”, ocijenila je Damjanović.

Na novinarsku konstataciju da su evidentne narasle predizborne tenzije i sve češće pominjanje kupovine glasova, zloupotrebe službenog položaja, upliva stranih država, Damjanović je pozvala na smirivanje situacije, kako bi se pokazao građanski duh.

”Bez obzira na pominje upliva sa strane, vjerujem u našu pobjedu, znajući hrabrost i srce Nikšićana”, rekla je Damjanović.

Na lisi su i Jevto Eraković, Zoran Vukićević, Marko Burić, dr Ivana Radojnić, Dragoljub Ilić, Dejan Perović, Marko Radojević, Boris Muratović, Petar Šundić, Jasmina Nikčević, Sonja Milatović, Aleksandar Mrvošević, Tatjana Knežević-Perišić, Slobodanka Boba Roganović, Ljiljana Adžić, Nikola Bezmarević, Jelena Marković, Rajko Perović i Nikola Tadić.

Na listi su i: Miodrag Nikolić, Aćim Dabović, Momčilo Mićunović, Kristina Šćepanović, Draško Mijušković, Vladan Vujković, Zoran Stanišić, Svetlana Batrićević, Darko Rojević, Mirko Vujačić, Goran Miličić, Marija Mitrić -Koprivica, Nikola Gardašević, Marko Blečić, Aldijana Hodžić, Ana Jovanović, Ana Petrović Njegoš, Zdravko Jauković, Nikola Zirojević, Marko Popović i Aleksandra Vujović.

Slogan koalicije "Evropski tim za Nikšić" je "Zajedno mijenjamo grad na bolje".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.