Đoković: Zadovoljan sam plasmanom u polufinale, magične ruke terapeuta su me vratile na takmičenje
Đoković: Pobijedio sam odličnog igrača

Đoković: Zadovoljan sam plasmanom u polufinale, magične ruke terapeuta su me vratile na takmičenje

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković bio je zadovoljan posle plasmana u polufinale Australijan opena.

Đoković se plasirao u polufinale, pošto je u četvrtfinalu pobijedio Njemca Aleksandra Zvereva 6:7 (6-8), 6:2, 6:4, 7:6 (8-6), posle preokreta i tri sata i 34 minuta igre.

"Sam moj ulazak u meč je bio prilično spor. Osjećao sam kao da mi je bilo potrebno još vremena za zagrijevanje. Imao sam sreće da napravim brejk u prvom setu, da se ode u taj-brejk. Posle sam počeo bolje da se krećem. Mislim da sam na kraju imao više asova od Saše, što je pravo čudo. U nekim poenima je bilo mnogo izjednačeno, toliko pritiska… Emotivan sam, posle velike borbe sam preživio. Saši čestitam za turnir, ali danas nije imao sreće", rekao je Đoković posle meča.

Đoković je rutinski dobio drugi set, ali je u trećem i u četvrtom morao da se bori sa prednošću Zvereva od 3:0.

"Loše sam ušao u treći set, izgubio sam servis, pa onda ista stvar se desila i u četvrtom. Pokušavao sam da napravim reviziju, da nađem fokus i da sve krene u pozitivnom pravcu. I da je on dobio ovaj meč, ne bi bilo nezasluženo", objasnio je Đoković, koji je potom govorio i povredama.

"Nisam se toliko mučio ranije, barem kad su te povrede u pitanju. One se dešavaju, ali kada imaš magične ruke fizioterapeuta i medicinskog tima… Oni su mi pomogli da se izvučem iz ovakve situacije, oni su me vratili u mogućnost da se takmičim. Tu su naravno i sami treninzi", rekao je Đoković i osvrnuo se na narednog rivala Rusa Aslana Karaceva.

"Da budem iskren, nisam ga gledao nikada kako igra, gledo sam samo njegov posljednji meč u Melburnu. Veoma je snažan, odlično se kreće, izvlači tu snagu iz bekhenda, što je ruska škola. Servira veoma dobro. Motivisan je, bez ikakve sumnje. Nadam se dobrom meču", zaključio je Đoković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.