Čine sve  da ove sedmice stigne prva isporuka ruske vakcine
ilustracija

Boljević za Dan

Čine sve da ove sedmice stigne prva isporuka ruske vakcine

Šef katedre patologije na Sečenovskom univerzitetu u Moskvi i član pregovaračkog tima sa Ruskom Federacijom Sergej Boljević kazao je da sve preduzimaju da ove sedmice u Crnu Goru stigne prva isporuka vakcine Sputnjik V.

Podsjećamo, juče je od korona virusa preminulo još devet osoba, a zbog teške situacije i porasta broja oboljelih, Ministarstvo zdravlja je donijelo naredbu kojom se građanima Budve i Tivta zabranjuje izlazak iz te dvije opštine.

Takođe, tim za zaštitu i spasavanje Opštine Budva odlučio je da zatvori igrališta, teretane, šetališta i trgove.

Boljević je za Dan i juče podsjetio da će u Crnu Goru u prvom kontingentu stići između 5.000 i 15.000 doza vakcine Sputnjik V.

Osim ruskih vakcina, Ministarstvo zdravlja je najavilo isporuku prvih količina Fajzerovih doza početkom marta (dogovoreno 50.000 doza) i kineskih Sinofarm - 150.000 krajem februara.

"Sve ide po planu kada je riječ o dolasku ruske vakcine. Sve radimo da to bude ove nedjelje. Crna Gora će imati mogućnost nabavke i dodatnih doza, mimo ugovorenih 50.000 vakcine Sputnjik V, tako da nastavljamo intenzivnu komunikaciju", kazao je Boljević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.