Gejts: Korona nije ništa u poređenju sa ovim problemom
Bil Gejts

Gejts: Korona nije ništa u poređenju sa ovim problemom

Osnivač Majkrosofta Bil Gejts izjavio je da bi rješavanje problema klimatskih promjena bila "najnevjerovatnija stvar koju je čovječanstvo ikad učinilo".

Ocijenio da je, u poređenju sa tim, okončanje pandemije koronavirusa "vrlo, vrlo lako".

Gejts o tome piše i u svojoj najnovijoj knjizi "Kako izbjeći klimatsku katastrofu", koja je i vodič za borbu protiv globalnog zagrijevanja, piše BBC.

On ističe da čovječanstvo nikada nije izvršilo poduhvat kao onaj koji bi trebalo da bude urađen u sledećih 30 godina.

Takođe, navodi da se 51 milijarda tona gasova koji izazivaju efekat staklene bašte ispusti u atmosferu svake godine, a da je cilj da to bude nula.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.