Holanđani opet mogu da klizaju: Nakon tri godine zima zaledila kanale
Foto: Reuters

Holanđani opet mogu da klizaju: Nakon tri godine zima zaledila kanale

Holanđani obožavaju klizanje na ledu i u tome su u nedelju napokon mogli da uživaju, jer su se kanali zaledili nakon tri godine. Međutim, neki su bili i pretjerano oduševljeni, što je rezultiralo padovima, slomljenim zglobovima i drugim povredama.

Premijer Mark Rute upozorio je da bi trebalo izbjegavati masovno klizanje zbog rizika od širenja koronavirusa, ali i brojnih povreda koje bi mogle da opterete hitne službe.

Ali, nisu ga poslušali. U Amsterdamu je desetine klizača klizalo Prinsengrahtom, jednim od četiri glavna gradska kanala, iako led nije bio dovoljno debeo na svim mjestima.

Najmanje jedna osoba je propala u led, ali je uspjela da se izvuče bez tuđe pomoći, objavili su holandski mediji.

Klizalo se i u Kinderdajku, na zapadu zemlje, na zaleđenim riječnim kanalima oko tamošnjih poznatih vetrenjača, kulturne baštine UNESCO. Hitne traumatološke službe imale su dvostruko više posla nego dan prije.

"Trebalo je ugrabiti priliku jer druge neće biti možda i više godina“, rekao je Kok Hartkorn (71).

I u pravu je, jer su meteorolozi najavili otopljenje već u ponedeljak.

Klizanje na ledu je holandska tradicija i svako ima spreman par klizaljki u slučaju da se kanali zalede.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.