Tragedija na planini: Lavina usmrtila pripadnika Oružanih snaga BiH
Foto: FUCZ

Tragedija na planini: Lavina usmrtila pripadnika Oružanih snaga BiH

Na Prenju se jutros pokrenula manja lavina koja je usmrtila jednog od dvojice alpinista koji su se penjali na tu planinu.

Informaciju je potvrdio bivši predsjednik Planinarskog saveza BiH Zehrudin Isaković.

On je za Klix.ba naveo da je lavina potpuno zatrpala jednog alpinistu i da se njegovo tijelo nalazi na nepristupačnoj lokaciji.

"Zatrpani planinar je inače pripadnik Oružanih snaga BiH, obojica su iz Tuzle. Apelujemo na nadležne da skrate postupak upućivanja helikoptera na mjesto nesreće", naglasio je Isaković.

Isaković je apelovao na ministra sigurnosti Selmu Cikotića i ministra odbrane Sifeta Podžića da angažuju helikopter kako bi telo što prije bilo sklonjeno iz snijega.

Drugi planinar je dobro i pomaže u akciji traženja tijela stradalog prijatelja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.