Vanredni parlamentarni izbori na Kosovu
Vanredni izbori na Kosovu, Foto: Reuters

Vanredni parlamentarni izbori na Kosovu

Na Kosovu se danas održavaju prijevremeni parlamentarni izbori. Građani glasaju na 2.382 glasačkih mjesta.

Biračka mjesta biće otvorena do 19.00 sati, dok se prvi preliminarni rezultati očekuju poslije 22.00 časa.

Za deset dana koliko je trajala predizborna kampanja, političke stranke su nepoštujući antikovid mjere predstavljale svoje stavove i programe koje će ostvariti ukoliko pobijede na ovim izborima.

izbori

Avdulah Hoti (desno) kandidat je za još jedan premijerski mandat, dok se Ramuš Haradinaj već kandidovao za predsedničku funkciju - iako se za nju ne glasa na ovim izborima, Foto: BBC

Prema podacima Centralne izborne komisije (CIK) izbore će pratiti oko 30.000 posmatrača, koji dolaze iz 18 ambasada sa (146), šest međunarodnih organizacija i institucija sa (37), jedne javne institucije (43), 26 lokalnih nevladinih organizacija (1.713), 23 politička subjekta (26.635) i 63 domaća i strana medija (626 posmatrača).

Pravo glasa na prijevremenim izborima prema CIK-u ima 1.794.862 birača, što je za 143.006 glasača manje nego na izborima 6. oktobra 2019. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.