Obijene kancelarije Uprave za šumu
Foto: Pobjeda

"Ništa nije otuđeno"

Obijene kancelarije Uprave za šumu

Kancelarije radne jedinice Uprave za šume provaljene su u noći izmedju petka i subote.Prema sadašnjim informacijama, osim premetačine, obijanja kase i brava na ormarima, provalnici nijesu ništa otuđili.

Iz kolašinske policije nam je potvrđeno da je u subotu ujutru pijavljena provala kancelarija radne jedinicije Uprave za šume i da su preduzete neophodne zakonske radnje. 

Direktor RJ Upave za šume Radovan Dabetić, je za Pobjedu kazao da ga je radnik zadužen za održavanje grijanja i termo-instalalacija, u subotu ujutru obavijestio da su kancelarije provaljene.

"Provalnici su ušli sa donje strane, ne na glavni ulaz iz ulice 13 jula. Donji sprat pripada drugim vlasnicima i oni se na tak prostor kao i na kotlove za grijanje nijesu osvrtali. Na gornjem spratu smo zatekli svaku kancelariju sa provaljenim vratima. Provalnike je očigledno najviše zanimala kasa. Obili su je prilično stručno, brava je "uklonjena“. U kasi su bili šumarski žigovi i pečati i ništa od njih nije otuđeno", priča Dabetić.

On sumnja da je provalnika možda zanimalo oružje koje je nakada bilo i kasi.

"Oružje je davno predato nadležnim organima tako da nije bilo i kasi. Zanimljivo je da su obijene sve brave na ormarima. Svi šumski žigovi su ostali, ništa od papira i dokumenata ne fali. Pored šumskih žigova, tu su bila i dva kompjutera, četiri nove automobilske gume za službema vozila i niša nije zanimalo provalnike. Nijesmo imali veliku štetu ali smo emotivno povrijeđeni da su nam naši radni prostori ispreturani i da je, za sada iz nepoznatih razloga, organizovana premtačina", kazao je Dabetić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.