Policija na ulazima i izlazima iz opština, kontrolisaće poštovanje zabrane međugradskog saobraćaja
ilustracija

Policija na ulazima i izlazima iz opština, kontrolisaće poštovanje zabrane međugradskog saobraćaja

U Crnoj Gori od sinoč od 21 sat do ponedeljka u 5 sati na snazi je zabrana putničkog međugradskog saobraćaja.

To je jedna od mjera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog korona virusa-

Iz policije su poručili da će strogo kontrolisati poštovanje mjera

"Policijski službenici će u cilju sprovođenja Naredbe, kao i u prethodnom periodu, na ulazima i izlazima iz opština, vršiti detaljnu kontrolu učesnika u saobraćaju i kretanje dozvoljavati isključivo vozačima koji na to imaju pravo, na osnovu Naredbe, izuzetno u predviđenim slučajevima, uz obavezu posjedovanja propisane potvrde.", saopštila je Uprava policije.

U svim ostalim slučajevima, u odnosu na eventualne zloupotrebe ovih potvrda ili kršenje usvojene Naredbe i mjera Ministarstva zdravlja, biće, istakli su, preduzete zakonom propisane mjere i aktivnosti od strane službenika Uprave policije.

"Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se upoznaju sa usvojenom Naredbom i da svoje lične i profesionalne obaveze prilagode nastalim uslovima, te da u komunikaciji sa policijskim službenicima doprinesu da se usvojene mjere i Naredba sprovedu na propisan način.", poručuju iz UP.

Obrazac potvrde koju poslodavac izdaje zaposlenim licima za koje postoji potreba kretanja u nevedenom terminu zabrane, možete preuzeti sa OVOG LINKA.

Podsjetimo, u sklopu novih mjera je i zabrana izlaska van objekata stanvanja u period od 21 do 5 sati, masovna okupljanja, okupljanja u objektima stanovanja lica koja nisu članovi istog domaćinstva, okupljanja više od četiri lica na otvorenom lica koja nisu članovi istog domaćinstva.Dozvoljeno je prisustvo sahranama najviše 10 osoba uz obavezno pridržavanje mjera pravilnog nošenja maske. Rad prodavnica je ograničen do 20 sati  a rad  tržnih centara, prodavnica obuće i odjeće, kozmetičkih, frizerskih salona i kladionica do 18 sati. Kafići i restorani su otvoreni do 18 sati a u ugostiteljskim objektima nije dozvoljeno korišćenje muzike u bilo kom smislu

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.