BP: 45 pacijenata na kovid odjeljenju, građani se okupljaju, slijedi pojačana kontrola
Sa sastanka

Situacija zabrinjavajuća

BP: 45 pacijenata na kovid odjeljenju, građani se okupljaju, slijedi pojačana kontrola

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje Bijelo Polje u užem sastavu održao je danas 44. sjednicu na kojoj je razmatrana epidemiološka situaciju u gradu i aktivnosti na kontroli poštovanja mjera koje je donijelo Ministarstvo zdravlja.

"Konstatovano je da je prema podacima Instituta za javno zdravlje 517 aktivnih slučajeva obolijevanja od koronavirusa u našem gradu, od kojih se 45 lica nalazi na kovid odjeljenju Opšte bolnice. Iskazana je velika zabrinutost zbog situacije u Domu starih u Bijelom Polju, gdje je infekcija korona virusom potvrđena kod 82 korisnika i 22 zaposlenih, a od 26. januara od posledica COVID-a 19 preminulo je 10 štićenika", navodi se u saopštenju Opštinskog tima.

Na sastanku su predstavnici Doma zdravlja i Opšte bolnice upoznali članove tima sa epidemiološkom situacijom u ustanovama zdravstvene zaštite.

Sekretarijat za inspekcijske poslove i Komunalna policije će kako je najavljeno, sprovoditi intenzivirane aktivnosti kontrole nošenja maski i održavanja fizičke distance na javnim površinama.

Na sastanku je konstatovano da se mjere posljednjih dana poštuju u privrednim društvima, ali je primjetno da se one ne poštuju na javnim površinama, te da se građani okupljaju suprotno izdatim preporukama, što će u narednom periodu biti predmet kontrole.

"Službenici Uprave za inspekcijske poslove su najavili povećanu kontrolu poštovanja mjera u ugostiteljskim objektima, uz napomenu da će biti sankcionisani privredni subjekti za koje se utvrdi da ne poštuju mjere", saopšteno je.

Predsjednik Opštine Petar Smolović, koji je rukovodilac Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje je iskazao zabrinutost zbog trenutne epidemiološke situacije, te apelovao na oprez i poštovanje mjera.

Sastanku Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje u užem sastavu su prisustvovali i članovi Štaba za inspekcijsku kontrolu sprovođenja mjera Ministarstva zdravlja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.