Pet centimetara veći vodostaj Skadarskog jezera, svaka kuća ostrvo za sebe
Foto: TVCG/printscreen

Pet centimetara veći vodostaj Skadarskog jezera, svaka kuća ostrvo za sebe

Od sinoć je vodostaj Skadarskog jezera u mjestu Kurilo u Zeti pet centimetara viši, kazala je PR menadžerka Opštine u okviru Glavnog grada Golubovci Ivana Nešković. Mještanin Kurila Nebojša Matović kaže da je ovih dana u tom mjestu svaka kuća ostrvo za sebe i dodaje da se strahuje od scenarija iz 2010. godine.

 

Obilne padavine prethodnih dana uzrokovale brojne robleme na cijelom području Zete ali i u okolnim mjestima.

Nešković je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore kazala da je od sinoć voda porasla 5 centimetara.

Mještani se plaše poplava i scenarija iz 2010. godine.

"Svaka kuća postala ostrvo za sebe. Postoji rizik da se ponovo izlije jezero", kazao je mještanin Kurila Nebojša Matović.

Nešković je dodala da su im se mještani žalili da je voda prodrla do njihovih dvorišta i kuća. Juče su, kaže, preduzete konkretne mjere kako bi se ovaj problem sanirao.

"Na teritorije gradske opštine Golubovci prethodnih dana došlo je do porasta vodostaja. Opština je preduzela sve radnje kako bi se izašlo u susret svim zahtjevima stanovnika naselja. Juče je a i danas će Služba zaštite i spašavanja Glavnog grada distribuirati pijaču vodu u Gostilju, Berislavcima, Bijelom Polju, Bistrica, Kurilu, Vranjini i u Ponarima. Osim toga stanovnici su tražili da se obezbijede palete. Oko 200 komada paleta obezbijedili privrednici sa područja Zete. U saradnji sa Crvem krstom obezbijeđeno je i 105 gumenih čizama za ribolov koje su podijeljene najugroženijima, odnosno onima čije su okućnice poplavljene", kazala je Nešković.

Ona je kazal ada se svim koji imaju problema za pomoć mogu obratiti na broj telefona 020 873 290.

Portal RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.