Zaharova: Rusija će odgovoriti Evropskoj uniji u slučaju novih sankcija
Marija Zaharova

Zaharova: Rusija će odgovoriti Evropskoj uniji u slučaju novih sankcija

Ruske vlasti saopštile su danas da će odgovoriti Evropskoj uniji (EU) u slučaju novih sankcija o kojima Unija razmišlja poslije hapšenja protivnika Kremlja Alekseja Navaljnog i represije nad demonstrantima koji protestuju u znak podrške tom opozicionaru.

"Željela bih da upozorim naše evropske partnere na svaki novi nepromišljeni potez", izjavila je portparolka ruske diplomatije Marija Zaharova i dodala da će Rusija "proporcionalno" odgovoriti.

Zaharova je aludirala na tekuće razgovore u EU o novim sankcijama Rusiji.

"Apsolutno je neprihvatljivo koristiti ljudska prava i demokratske principe kao geopolitičke instrumente", dodala je portparolka.

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borel nedavno je preporučio uvođenje sankcija poslije posjete Rusiji tokom koje su trojica evropskih diplomata protjerani iz zemlje.

Šefovi diplomatija EU imaće 22. februar sastanak na kojem će razmotriti posjetu Borela Rusiji od 4. do 6. februara.

Moskva je tokom posjete Borela proglasila nepoželjnim osobama diplomate Njemačke, Poljske i Švedske zbog navodnog učestvovanja u neodobrenim protestima koji su održani u znak podrške uhapšenom Navaljnom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.