Ko će sa evidencije ZZZCG dobiti 100 eura, a ko neće
Ilustracija

Ko će sa evidencije ZZZCG dobiti 100 eura, a ko neće

Zavod za zapošljavanje Crne Gore realizovaće mjeru iz novog paketa podrške privredi i građanima Vlade Crne Gore, za I kvartal 2021. godine, koja se odnosi na nezaposlena lica sa evidencije.

Evo ko je obuhvaćen, a ko nije ovim paketom pomoći:

-Pravo na jednokratnu pomoć u iznosu od 100 eura, imaju nezaposlena lica koja su se nalazila na evidenciji Zavoda na dan 31. decembar 2020. godine i koja su i dalje bila na evidenciji zaključno sa 28. januarom 2021.  godine, odnosno danom donošenja mjera.

-Pravo na jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 eura nemaju nezaposlena lica koja su u navedenom periodu bila:  korisnici novčane naknade, nosioci prava na materijalno obezbjeđenje ili korisnici lične invalidnine.

-Pravo na dopunu do iznosa od 100 eura imaju nezaposlena lica koja su pravo na novčanu naknadu u visini ispod 100 eura (bez doprinosa) ostvarivala i koristila 31. decembra 2020. godine, zaključno sa 28. januarom 2021. godine.

-Pravo na jednokratnu pomoć u iznosu od 100 eura imaju nezaposlena lica koja su do 31. decembra 2020. godine koristila pravo na novčanu naknadu, a kojima je to pravo prestalo u periodu do 28. januara 2021. godine, a koja se i dalje nalaze na evidenciji Zavoda.

-Nezaposlena lica koja su do 31. decembra 2020. godine koristila pravo na novčanu naknadu, a kojima je to pravo prestalo u periodu do 28. januara 2021. godine, i koja se ne nalaze na evidenciji Zavoda na dan 28. januar 2021. godine, nemaju pravo ni na jednokratnu pomoć u iznosu od 100 eura niti na dopunu iznosa koji redovno primaju do iznosa od 100 eura.

Iz ZZZCG ističu da su u toku su intenzivne aktivnosti na obradi podataka kako bi se u što kraćem roku isplatila jednokratna novčana pomoć nezaposlenim licima predviđena novim paketom podrške privredi i građanima.

"O datumu i načinu isplate jednokratne novčane pomoći nezaposlena lica biće blagovremeno obaviještena.

Pomoć u okviru mjera, iz novog paketa podrške privredi i građanima za I kvartal 2021. godine, obezbijedila je Vlada Crne Gore sa ciljem olakšanja života građana u vrijeme pandemije korona virusa", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.