Ilustracija

"Škaljarci" uhapšeni na Jahorini; NN: Na Jahorini locirana i supruga supraničkog klana?

Tri visokopozicionirana člana tzv. škaljarskog kriminalnog klana uhapšena su sinoć na Jahorini, potvrđeno je za N1 u MUP-u Republike Srpske. Kako prenose mediji, uhapšeni su Milan Kršić, Boban Sjekloća i Filip Roganović.

 Uhapšena su lica čiji su incijali M.K, F.R. i B.S, a hapšenje je izvršeno u srijedu oko 16.00 časova, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Jedan od uhapšenim nalazio se na međunarodnoj potjernici, a cijelu akciju izveo je MUP RS, Policijska uprava Istočno Sarajevo.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda na Sokocu, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, izvršeni su pretresi lica i vozila koja koriste, kao i apartmana u kojem su bili smešteni.

Crnogorske “Vijesti” izvijestile su o ovom događaju, navodeći da je policija kasno sinoć u turističkim kompleksu, razoružala i uhapsila obezbeđenje tzv. kavačkog klana. Prema navodima „Vijesti“, iz crnogorskih bezbednosnih struktura ističu da je jedan od uhapšenih telohranitelj visokopozicioniranog člana kavačkog klana.

U MUP-u RS za N1, međutim, kažu da je akcija hapšenja bila usmjerena na pripadnike škaljarskog klana.

Na Jahorini i Tamara Zvicer?

Na Jahorini, gdje su juče uhapšena tri muškarca povezana sa škaljarskim klanom, trenutno je i Tamara Zvicer, supruga Radoje Zvicera, vođe suprotstavljenog, kavačkog klana, potvrdili su izvori banjalučkih Nezavisnih.

Kako je objavljeno, policija provjerava da li se boravak uhapšene trojke na Jahorini može povezati i sa Tamarom Zvicer, suprugom Radoje Zvicera, vođom kavačkog klana, jer je i ona, kako se navodi, na ovoj planini. Zvizerova je u javnosti postala poznata kada je u Ukrajini, prilikom napada na njenog supruga, zapucala na napadače.

Juče su uhapšeni Milan Kršić, Boban Sjekloća i Filip Roganović, koji se dovode u vezu sa škaljarskim klanom.

"Policija je saznala da se tri veoma opasne osobe nalaze u jednom hotelu na području Jahorine i pokrenute su provjere. Ubrzo su trojica Crnograca uhapšena", ističu izvori "Nezavisnih", te dodaju da se provjerava da li postoji povezanost između boravka na Jahorini trojice uhapšenih s jedne, te Zvicerove, s druge strane.

Prema objavljenim saznanjima, policija je odlučila da svu trojicu zajedno uhapse zbog njihove moguće povezanosti sa krivičnim djelima u vezi sa oružjem i drogom, ali i zbog toga što se radi muškarcima povezanim sa jednim od najopasnijih klanova na ovom području.

Kako su potvrdili izvori "Nezavisnih", za Kršićem su ranije bile raspisane tri optjernice - jedna se odnosi na razbojništvo u Beogradu, a preostale dvije cu crvene Interpolove potjernice. 

"Međutim, ni jedna od njjih trenutno nije aktivna", rekao je izvor.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo potvrdili da su uhapsili tri državljanina Crne Gore.

"Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Sokocu, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo obavljeni su pretresi uhapšenih i vozila koja koriste, kao i apartmana u kojem su bili smješteni”, rekla je portparol PU Istočno Sarajevo Vesna Stokanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.