Srbija: Stiglo još pola miliona kineskih vakcina Sinofarm
Ilustracija

Srbija: Stiglo još pola miliona kineskih vakcina Sinofarm

Novi kontigent od pola miliona vakcina kineske kompanije Sinofarm stigao je na aerodorom "Nikola Tesla".

Avion Er Srbije sletio je na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" oko 20.50, a dočekale su ga premijerka Srbije Ana Brnabić i ambasadorka Kine u Beogradu Čen Bo.

Branabićeva je zahvalila Narodnoj Republici Kini na podršci koju pruža Srbiji i narodu Srbije u borbi protiv virusa korona.

„Imamo milion i po Sinofar vakcina. To nam je pomoglo da budemo druga Evropa u svijetu po broj vakcinisanih i sedma u Evropi. Sa ovom količinom vakcina ćemo uspjeti da spasimo hiljade i hiljade života“, rekla je ona.

Čen Bo je kaže da je zadivljena organizacijom vakcinacije u Srbiji.

„Kineska vakcina je dala veliki doprinos tom poslu. Avion je donio ne samo vakcine, nego i novogodišnje pozdrave iz Kine“, navela je ambasadorka Kine.

Sredinom prošlog mjeseca Kina je Srbiji isporučila prvi kontigent od milion doza Sinofarm vakcina.

Inače, u Srbiju je juče stiglo i 50.000 vakcina Sputnjik za prvu dozu, a predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u narednih 15 dana stići još 50.000 za drugu dozu.

Do kraja februara Srbija će dobiti još 88.000 doza vakcine Fajzer-Biontek, ali i vakcinu kompanije Astra-Zeneka, između 125.000 i 150.000 doza, do 20. februara, za šta je potpisan ugovor.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.