Crna Gora bi cijenila podršku Rumunije u obezbjeđivanju određenih doza vakcina
Sa sastanka

Radulović i ambasador Ardeleanu

Crna Gora bi cijenila podršku Rumunije u obezbjeđivanju određenih doza vakcina

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović razgovarao je danas sa novoimenovanim ambasadorom Rumunije u Crnoj Gori Mateiem Viorelom Ardeleanuom.

Radulović je čestitao ambasadoru stupanje na dužnost, izrazivši očekivanje da će tokom njegovog mandata biti nastavljena i intenzivirana sadržajna i prijateljska saradnja dvije države.

Sagovornici su razgovarali o značaju dinamiziranja političkog dijaloga, čemu bi svakako doprinijeli susreti na visokom nivou. Na toj liniji, ministar Radulović je uputio poziv rumunskom šefu diplomatije da posjeti Crnu Goru čim se stvore povoljni epidemiološki uslovi. Na sastanku je bilo riječi i o unapređenju saradnje u oblasti turizma, kao i mogućnosti uspostavljanja direktne avio linije tokom ljetnje sezone.

Ambasador Ardeleanu je kazao da Rumunija, kao prijatelj i saveznik, podržava evropske aspiracije Crne Gore, te da su spremni da pruže ekspertsku pomoć u najzahtjevnijim poglavljima.

Takođe, ukazao je na značaj jačanja saradnje u domenu ekonomije, kroz organizovanje susreta privrednih komora dvije države, što je prilika da zajednički identifikuju potencijalne oblasti za saradnju.

Na sastanku je bilo riječi o vakcinaciji i složenoj situaciji izazvanoj pandemijom COVID-19, kao i načinima nabavke i distribucije vakcina.

 Radulović je kazao da bi Crna Gora cijenila podršku Rumunije u obezbjeđivanju određenih doza vakcina, imajući u vidu da bi vakcinaciju trebalo započeti što prije.

Rumunski ambasador je rekao da je u toj zemlji započela imunizacija stanovništva i da u narednom periodu očekuju veliki broj doza. Dogovoreno je da po ovom pitanju bude nastavljena intenzivna komunikacija na ministarskom nivou, kako bi sagledali mogućnosti za što skoriju nabavku i distribuciju vakcina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.