Austrija prihvatila na liječenje još jednog teškog pacijenta iz Crne Gore: Solidarnost važnija više od lijepe riječi
Ilustracija

Austrija prihvatila na liječenje još jednog teškog pacijenta iz Crne Gore: Solidarnost važnija više od lijepe riječi

Austrija je prihvatila još jednog teškog kovid pacijenta iz Crne Gore na liječenje. Ovo je treći pacijent iz Crne Gore koji je preuzet na liječenje u Austriji.

Na proljeće primljen je prvi teško oboljeli, na intenzivnu njegu u Klagenfurtu, a za Božić drugi teški pacijent na liječenje na intenzivnu njegu u Grac.

Ovaj put u Austriju, na intenzivnu njegu Pokrajinske klinike u Vinernojštat, doveden je jedan 42-ogodišnji IT-tehničar.

"Solidarnost za nas je više od lijepe reči. Posebno na osnovu našeg tijesnog partnerstva sa zemljama Zapadnog Balkana naša pomoć se podrazumijeva. Zahvaljujem se posebno klinici u Vinernojštatu i pokrajini Donjoj Austriji što su bili odmah spremni da pomognu u ovoj situaciji", rekao je tim povodom ministar inostranih poslova Austrije Aleksander Šalenberg.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.