Mjanmar: Četiri osobe povrijeđene, jedna osoba kritično
Sukob policije i demonstranata, Foto: Reuters

Mjanmar: Četiri osobe povrijeđene, jedna osoba kritično

Policija i demonstranti sukobili su se danas u Mjanmaru, četiri osobe su povrijeđene, dok jedna žena vjerovatno nije preživjela ranjavanje iz vatrenog oružja.

Još tri osobe su ranjene gumenim mecima nakon što je policija pucala iz pištolja, uglavnom u vazduh, i koristile vodene topove kako bi pokušala da rastjera demonstrante u glavnom gradu Nejpjidou.

Ovi incidenti predstavljaju prvo krvoproliće otkako je vojska, koju je predvodio general Min Aung Hlaing, svrgla novoizabranu vladu Su Chi 1. februara i pritvorila nju i druge političare iz njene Nacionalne lige za demokratiju (NLD).

Vojska tvrdi da je NLD izvršila izbornu krađu, što ta partija odbacuje.

Policija u Mjanmaru je danas pretresla sjedište NLD-a u Jangonu, rekli su dvojica poslanika NLD-a.

Oni su naveli da je prepad izvršilo desetak policajaca koji su po mraku ušli u zgradu u najvećem gradu Mjanmara.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.