Rabrenović: Skrnavljenje Osmanagića džamije udar je vandala na sve nas
Jovan Rabrenović, Foto: Liberalna partija

Rabrenović: Skrnavljenje Osmanagića džamije udar je vandala na sve nas

Skrnavljenje Osmanagića džamije u srcu Stare Varoši i Podgorice udar je vandala ne samo na džamiju, nego na sve nas u Podgorici i Crnoj Gori, saopštio je Jovan Rabrenović, Predsjednik Odbora Liberalne partije Podgorica.

"Tako je uvijek bilo i tako će i biti, nijesi oni ni Podgorica ni Crna Gora. Naši sugrađani, braća i prijatelji nova su meta dežurnih šovinista koji su, podstaknuti politikom i ćutanjem ove vlasti, dobili krila i umislili da mogu da rade šta god hoće nekažnjeno", kazao je Rabrenović.

Dodaje da se ovakvoj opasnoj histeriji mora stati na kraj.

"Podgorica je utemeljena na kulturi, tradiciji i vjeri svih njenih građana, i hrišćana i muslimana i svih ostalih, na međusobnom uvažavanju i razumijevanju. Bez takve zajedničke baštine nema Podgorice ni Crne Gore", naglasio je Rabrenović.

Liberalna partija Podgorice poručuje Rabrenović oštro osuđuje ovaj vandalizma I ispisivanje krstova sa četiri ocila po džamiji i zahtijevaju da se vandali odmah privedu i oštro sankcionišu.

"Pružamo punu podršku Mešihatu Islamske zajednice i Odboru Podgorice kao i imamima i vjernicima koji se mole u ovim džamijama u miru i slozi vjekovima", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.