Marko Mitrović v.d. direktora Opšte bolnice Nikšić
Marko Mitrović

Marko Mitrović v.d. direktora Opšte bolnice Nikšić

Marko Mitrović imenovan je juče za vršioca dužnosti (v.d.) direktora Opšte bolnice Nikšić, potvrđeno je portalu Onogošt.

Član je Predsjedništva i Glavnog odbora Demokratske Crne Gore.

On je na toj funkciji zamijenio Iliju Ašanina.

Podsjetimo, po sili novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti koji je stupio na snagu Ašanin je morao da napusti funkciju. Prema članu 178 novog zakona, “direktoru zdravstvene ustanove prestaje mandat ukoliko je tu funkciju obavljao više od dva puta u kontinuitetu ili sa prekidima”.

Zakonom o zdravstvenoj zaštiti propisano je da direktore zdravstvene ustanove, čiji je osnivač država, imenuje i razrješava ministar na osnovu javnog konkursa.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.