Sputnjik V tražio dozvolu Evropske unije
Ilustracija

Sputnjik V tražio dozvolu Evropske unije

Ruski fond za direktne investicije podnio je zahtjev za registraciju ruske vakcin Sputnjik V u Evropskoj uniji 29. januara i postoji potvrda da je zahtjev primljen, potvrđeno je iz tog fonda.

U odgovoru koji prebnosi Sputnjik navodi se da je zahtjev Evropskoj agenciji za ljekove (EMA) poslat 22. oktobra 2020. godine za učešće u naučnom savjetovanju o vakcini Sputnjik V.

„Predstavnici Fonda, tvorci vakcine i predstavnici EMA održali su naučnu konsultaciju 19. januara 2021. godine, a RFPI je 29. januara 2021. godine predao Evropskoj uniji zahtjev za registraciju vakcine Sputnjik V i pokrenuo proces predaje informacija Evropskog agenciji za ljekove kroz proceduru postupne ekspertize“, navodi se u saopštenju ruskog Fonda.

„Fond posjeduje zvaničnu potvrdu Evropske agencije za ljekove da je zahtjev primljen“, dodaje se i navodi da od EMA zavisi kojom brzinom će zahtjev biti odobren.

Ranije je izvor iz Evropske agencije za ljekove saopštio da je završeno konsultovanje tvoraca ruske vakcine Sputnjik V i da sada mogu podnijeti zahtjev za registraciju vakcine na tržištu EU.

Predstavnik Evropske agencije za ljekove, takođe, je objasnio da agencija za sada nije primila zahtjev za registraciju od tvorca vakcine, kao i da se o rokovima za dobijanje odobrenja od EMA za tržište EU može razgovarati pošto prime odgovarajući zahtjev.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.