Višegrad: Hodža nakon svađe sa hadžijom pucao na groblju
ilustracija

Višegrad: Hodža nakon svađe sa hadžijom pucao na groblju

Nusret S., hodža iz Višegrada, osumnjičen je da je nakon svađe sa sugrađaninom hadžijom Azizom A. u subotu pucao iz pištolja na mjesnom groblju u Višegradu.

Kako je rekao izvor "Nezavisnih", prvo je među njima izbio verbalni sukob navodno u vezi dvorišta groblja, a zatim je došlo i do upotrebe oružja, ali na sreću niko nije povrijeđen.

Policija istražuje navode prijave da je Aziz navodno nekim drvetom krenuo prema hodži koji je ispalio hitac.

"Dok oštećeni tvrdi policiji da je metak ispaljen prema njemu, osumnjičeni za pucnjavu tvrdi da je ispalio hitac u zrak, i to se utvrđuje", kaže izvor banjalučkih Nezavisnih i dodaje da je hodža imao dozvolu za posjedovanje pištolja, ali ne i za nošenje.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.