U BiH preminulo 13 pacijenata, još 157 novozaraženih
Ilustracija

U posljednja 24 časa

U BiH preminulo 13 pacijenata, još 157 novozaraženih

U protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini (BiH) preminulo je 13 osoba koje su bile zaražene koronavirusom.

Koronavirus potvrđen je kod još 157 osoba među testiranih oko 1.500 uzoraka u entitetima Republici Srpskoj (RS) i Federaciji BiH, te Brčko distriktu.

U Republici Srpskoj je u posljednja 24 sata prijavljeno sedam smrtnih slučajeva, a koronavirus otkriven je kod još 75 osoba.

"Od posljedica zarazom koronavirusa preminula su četiri muškarca i tri žene, starije životne dobi i to iz Trebinja tri osobe i po jedna iz Nevesinja, Gradiške, Prijedora i Doboja", navodi se u saopštenju Instituta.

Među novozaraženima su 41 muškarac i 34 žene, od kojih je 11 mlađe, 49 srednje i 15 osoba starije životne dobi.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno blizu 41.000 slučajeva koronavirusa, a preminulo je 2.113 osoba kod kojih je potvrđen test na koronavirus. Testirano je ukupno 188.036 osoba.

Na liječenju u bolnicama u Republici Srpskoj trenutno je 556 pacijenata. A pod zdravstvenim nadzorom je neštvo više od 4.000 zaraženih koronavirusom.

U posljednja 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine prijavljeno je šest smrtnih slučajeva. Koronavirus potvrđen je kod još 80 osoba među nešto više od hiljadu testiranih uzoraka.

"Novi slučajevi registrovani su u Hercegovačko-neretvanskom, Srednjobosanskom, Tuzlanskom, Unsko-sanskom i Kantonu Sarajevo. Do sada je testirano 413.230 uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod 79.948 osoba", saopšteno je iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Ističe se da je Federaciji BiH trenutno aktivno više od 9.500 slučajeva pozitvnih na koronavirus. U protekla 24 sata oporavljeno je 526 pacijenata.

Iz Zavoda dodaju da je na području Federacije BiH umrla 2.531 osoba sa potvrđenom zarazom koronavirusom.

U Brčko distriktu BiH u posljednja 24 sata registrovana su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, nakon testiranih pet uzoraka.

Trenutno je u Brčko distriktu aktivan 431 slučaj zaraze.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.