Vlada raskinula sedam ugovora za izgradnju malih hidroelektrana:
Ilustracija

Vlada raskinula sedam ugovora za izgradnju malih hidroelektrana: "Od bivše vlasti ostale cijevi i šteta"

Vlada je raskinula sedam ugovora o koncesiji kojima je bila predviđena izgradnja malih hidroeleketrana, saopšteno je Televiziji Vijesti iz Ministarstva kapitalnih investicija.

“Raskinuti su ugovori o izgradnji malih hidroelektrana na sljedećim vodotocima: Đurička rijeka u Plavu, Bistrici u Bijelom Polju, Bukovici u Šavniku, Reževića rijeci u Budvi, Ljeviškoj i Raštaku u Kolašinu. Na vodotoku Raštak je bila predviđena izgradnja dvije mHE na osnovu dva ugovora o koncesiji”, kazali su iz Ministarstva.

Očekivano, Vlada će zbog toga morati da plati odštetu investitorima, ali još ne znaju koliku. Za to optužuju prethodnu vlast.

“Stihijsko planiranje izgradnje mHE će se u konačnom negativno odraziti na sve građane, budući da je do sada podnijeto pet tužbi Privrednom sudu za naknadu štete. Nezahvalno je govoriti u ovom trenutku o iznosu štete koja će se tek utvrditi u sudskom postupku koji je pred nama. Konkretne odluke oko projekata koji se već realizuju ne želimo ishitreno donositi bez sagledavanja svih mogućih uticaja", objašnjavaju iz Ministarstva.

“Situacija u kojoj smo se kao društvo našli nakon stihijske gradnje malih elektrana, društvenih i ekoloških posljedica, kao rezultat će imati veliki negativni uticaj na cijelo naše društvo, a čije srazmjere samo naziremo u ovom trenutku. Sa sigurnošću se može reći da ova Vlada neće davati nove koncesije za gradnju malih elektrana”, kazali su Televiziji Vijesti iz Ministarstva.

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić ističe da nova Vlada našim rijekama i potocima vraća žubor, brzake i bukove.

"Od bivše ostale cijevi i šteta", napisaoje Bojanić na Tviteru.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.