Velja Nevolja osumnjičen za ubistvo tri osobe, na listi član
Veljko Belivuk poznatiji kao Velja Nevolja

Velja Nevolja osumnjičen za ubistvo tri osobe, na listi član "Pink pantera", i vođe navijača Crvene Zvezde i Partizana

Vođa navijačke grupe “Principi” Veljko Belivuk, njegov saradnik Marko Miljković i još 20 osoba, sumnjiče se za nestanak i ubistvo Milana Ljepoje, Gorana Veličkovića Goksija i Zdravka Radojevića. Njih trojica su nestali u periodu od avgusta do decembra 2020. godine, a motivi njihovih nestanaka su različiti. Dok je Ljepoja bio poznat kao jedan od Pink Pantera, a Veličković navijač sa juga, Radojevića su navodno ubili zbog prodaje kokaina.

Belivukova grupa osumnjičena je za ubistva kriminalca Milana Ljepoje, navijača Gorana Veličkovića i Zdravka Radojevića, stoji u naredbi o pokretanju tužilačke istrage, do koje je došao KRIK.

Sva ubistva izvršena su na sličan način, kako tvrdi Tužilaštvo. Članovi Belivukovog klana su namamili žrtve, kidnapovali ih i odvezli do kuće u beogradskom prigradskom naselju Ritopek koja je služila specijalno za ubistva, prenosi Nova S.

Milan Ljepoja

Ljepoja je srpskoj javnosti poznat kao pripadnik “Pink pantera”, koji je učestvovao u spektakularnoj pljački zlatare u Dubaiju. Zbog toga je za njim bila raspisana Interpolova potjernica od strane Ujedinjenih Arapskih Emirata. Pljačka se dogodila 15. aprila 2007, a Ljepoja je bio označen kao vođa grupe i glavni organizator.

og dana, četvorica “Pink pantera”, među kojima je bio i Ljepoja, sa dva “audija” upali su u Tržni centar “Vafi” u centru Dubaija. Jedan su parkirali ispred zlatare “Graf”, a drugim razbili izlog.

MiljanLjepoja1024x7091

Miljan Lepoja, Foto: Nova S

Potom su iz skupocjenih automobila izletjela trojica maskiranih pljačkaša i za samo 90 sekundi izveli filmsku pljačku. Tog dana, pljačkaši su ukrali nakit vrijedan više od deset miliona eura.

Ljepoja je uhapšen 2008. godine u Francuskoj, a u Nišu je držao diskoteku “Klinika”. Njemu se trag izgubio decembra 2020. godine, kada je otišao za Beograd.

Zdravko Radojević

Zdravko Radojević važio je za navijača Crvene Zvezde, koji je bio u poslu sa kokainom. Navodno je bio izuzetno blizak sa Markom Miljkovićem Maretom, Belivukovim najbližim saradnikom, koji je takođe uhapšen.

Belivuku i Miljkoviću navodno nije smetao dok je prodavao na sitno, ali je on proširio poslovanje i počeo da im “bode oči”. Isprva mu je rečeno da se ne miješa u posao, i ne zalazi u njihovu teritoriju, ali se Radojević nije obazirao na upozorenja i prijetnje. Belivuk i Miljković su Radojeviću tražili dio novca od zarade, što je on odbio.

Radojević je potom nestao prošle godine u Kotežu, a njegovi prijatelji su prijavili nestanak. Belivuk je u jednom trenutku, navodno, prijetio porodici Radojević.

Goran Veličković Goksi

Goran Veličković Goksi (33) nestao je 3. avgusta prošle godine u centru Beograda i od tada mu se gubi svaki trag. Goksi je od ranije poznat policiji, ali i javnosti, kao jedan od vođa navijača Partizana.

Screenshot11151024x6421

Goran Veličković Goksi, Foto: Screenshot/Nova S

Zajedno sa Milošem Radosavljevićem Kimijem povukao se sa južne tribine i osnovao navijačku grupu “Partizanovci”, koja je u vremenu prije njegovog nestanka, bila neaktivna.

Tužilaštvo tvrdi da je Veličković likvidiran iz osvete, ali ne navodi nikakve detalje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.