DNP: Glavni krivci za nečasni postupak uklanjanja krsta mračnjaci iz bivšeg režima, željni novih podjela i nemira po Crnoj Gori
Oskrnavljena kapija ispred Cetinjskog manastira, Foto: MCP

DNP: Glavni krivci za nečasni postupak uklanjanja krsta mračnjaci iz bivšeg režima, željni novih podjela i nemira po Crnoj Gori

Demokratska narodna partija (DNP) osudila je skidanje krsta sa kapije Cetinjskog manastira ispred sjedišta Mitropolije crnogorsko-primorkse (MCP) i Manastirskog konaka, poručujući da takvi vandalski činovi ne doprinose imidžu Crne Gore u međunarodnim okvirima.

"Takvi vandalski postupci u cilju klasičnih provokacija bivšeg režima, željnog nesloge u Crnoj Gori, ne doprinose imidžu ove zemlje u međunarodnim okvirima, kao zemlje građanskog i vjerskog suživota na najvišem nivou",navodi se u saopštenju.

Razumiju kako poruču blagočestivu poruku iz Mitropolije "zabludjelom“ počiniocu tog ružnog čina da vrati krst na mjesto gdje je i bio, uz najavu da će čak i prijava biti povučena pod uslovom da krst bude vraćen.

DNP ukazuje da su "glavni krivci za ovaj nečasni postupak uklanjanja krsta upravo mračnjaci iz bivšeg režima", željni novih podjela i nemira po Crnoj Gori, na čemu su i profitirali svih ovih godina, a sad prave posljednje ružne iskorake udarajući na istoriju Crne Gore, njene svetinje i pravoslavlja.

Iz DNP-a su upozorili sve kojima je do remećenja mira i reda da dolazi vrijeme otkrivanja“ mračnih radnji, pa će biti razotkriveno i ovo ružno zlodjelo ispred Mitropolije i Manastirskog konaka“.

Prema njihovim riječima, za Crnu Goru definitivno dolazi epoha pravde i boljitka, u kojoj nema mjesta za "ružne naume izgubljenih moćnika“.

"Činjenica je da oni još ne mogu shvatiti da više nijesu u vlasti, ali vrijeme istine i pravde napokon započinje i u Crnoj Gori, dosad zarobljenoj u kandžama birokratije, kriminala, nepotizma i korupcije", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.