Ruski stručnjaci stižu u BG: Utvrđuju kad može da se počne s proizvodnjom vakcine Sputnik V
Ilustracija

Ruski stručnjaci stižu u BG: Utvrđuju kad može da se počne s proizvodnjom vakcine Sputnik V

Sve je spremno za dolazak ruskih stručnjaka u Srbiju, očekujemo da će Srbija u budućnosti proizvoditi vakcinu Sputnik V na svojoj teritoriji, istakao je ministar bez portfelja zadužen za inovacije u Vladi Srbije Nenad Popović posle sastanka koji je u Moskvi održao sa ruskim ministrom industrije i trgovine Denisom Manturovim.

Sastanak Popovića i Manturova zakazan je po hitnoj proceduri, odmah posle telefonskog razgovora predsjednika Aleksandra Vučića i predsjednika Vladimira Putina, tokom kojeg su dva lidera potvrdila najviši nivo saradnje dvije zemlje, navodi se u saopštenju iz kabineta ministra.

Manturov je iskazao punu posvećenost ovom procesu i istakao da je Srbija prioritet za Rusku Federaciju kada je u pitanju zajednička proizvodnja vakcina, ali i nastavak isporuke vakcina Srbiji, rekao je Popović.

Popović je istakao da će rusku delegaciju predvoditi predstavnici Ministarstva industrije i trgovine Rusije, a da će je činiti vodeći tehnolozi čuvenog instituta Gamalej, predstavnici ruskih vlasti nadležnih za autorizaciju vakcine, kao i čelnici Ruskog fonda direktnih investicija, jedne od ključnih ruskih institucija u proizvodnji i distribuciji vakcina.

Zadatak ove delegacije je da utvrdi koliko brzo i u kom obimu možemo da započnemo proizvodnju ruske vakcine u Torlaku, rekao je Popović.

Posle sastanka Popovića i Manturova održan je sastanak operativnih timova za pripremu posjete ruskih stručnjaka Srbiji, dodaje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.