Specijalno državno tužilaštvo odbacilo prijavu protiv Leposavića
Vladimir Leposavić

Specijalno državno tužilaštvo odbacilo prijavu protiv Leposavića

Specijalno državno tužilaštvo dostavilo je ministru pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimiru Leposaviću obavještenje da je utvrđeno da nema osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo protivzakonit uticaj na sudstvo, izjavom kojom je kritikovao izvođenje i ocjenu dokaza u sudskom postupku “državnog udara” 2016. godine, piše Dan.

Da je prijava odbačena Danu je potvrđeno u tužilaštvu i Ministarstvu pravde i ljudskih i manjinskih prava.

Agencija za sprečavanje korupcije je prethodno utvrdila da je ministar Leposavić ugrozio javni interes vršeći, kako se navodi, neprimjeren uticaj na samostalnost i nezavisnost pravosudnih organa.

U odluci ASK je navedeno da je Leposavić kao ministar pravde i ljudskih prava i kao član Sudskog savjeta gostujući na televiziji izvršio neprimjeren politički uticaj na samostalnost i nezavisnost pravosudnih organa, te narušio integritet ministarstva i Sudskog savjeta, komentarišući nepravosnažan sudski postupak, ocjenjujući validnost dokaza izvedenih tokom postupka, navodeći da je on zreo za ponavljanje, a sve u cilju sticanja koristi za drugog, posebno navodeći da postoji mogućnost institucionalnog odgovora donošenjem zakona o amnestiji u slučaju osuđujuće odluke.

Leposavić je sudski proces u slučaju navodnog pokušaja terorizma u Crnoj Gori na dan izbora 2016. godine ocijenio skandaloznim i najavio mogućnost donošenja zakona o amnestiji ako osuđujuća presuda postane pravosnažna.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.