Budućnost poražena od Virtusa

Budućnost poražena od Virtusa

Košarkaši Budućnost Volija poraženi su od Virtusa iz Bolonje 89:99 (25:23, 22:30, 18:24, 24:22).

Naši momci su sjajno otvorili meč, bili ravnoprvani protivnik moćnom italijanskom timu, ali su gosti na iskustvo uspjeli da trijumfuju.

Dejan Milojević se opredijelio za prvu petorku: Džastin Kobs, Fedor Žugić, Melvin Edžim i Vili Rid. 

Naši košarkaši sjajno otvaraju četvrtinu. Prije svega odlična odbrana ekipe Dejana Milojevića protiv napadački najpotentnije ekipe Evrokupa.  

"Plavo bijeli" su od starta krenuli agresivno, sa visokim tempom igre.

Melvin Edžim je u ovoj dionici briljirao sa 8 poena, Vili Rid je pravio probleme protivnicima u reketu sa 6 poena, a odlična rola u ovoj dionici i našeg najmlađeg člana Fedora Žugića koji je sa jednom trojkom, i jednim ulazom u stilu Dvejn Vejda četvrtinu završio sa 5 poena.

Dobra i egal košarka je viđena i u drugoj dionici. Vili Rid je na sjajnu asistenicju Kobsa "posterozovao" Tesitorija. 

Nikola Ivanović je iznudio namjernu ličnu grešku, da bi potom trojkom odveo naš tim na + 6. 

Gosti su međutim uspjeli da preokrenu rezultat kako je četvrtina odmicala. Prije svih preko Miloša Teodisića koji je je pogodio tri trojke u ovom periodu. 

Naši košarkaši otvaraju treću četvrtinu sa dva vezana pogotka Džastina Kobsa. Virtus je ipak uspio da zaustavi svaki nalet naše ekipe u ovoj dionici. 

U posljednjoj dionici "plavo bijeli" su uspjeli da spuste razliku na 8 poena, čak i da imaju tri posjeda nakon dobre odbrane da meč uvedu u neizvjesnu završnicu, ali falilo je i malo sporstke sreće.

Na kraju Džastin Kobs je meč završio sa 17 poena i 8 asistencija, Melivn Edžim i Vili Rid su imali po 16 poena, Nikola Ivanović 14, Fedor Žugić 9 poena. 

Idući meč je u Podgorici 6. februara protiv Cedevita Olimpije.

Budućnost Voli

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.