Evrovizija se vraća uprkos pandemiji, neki nastupi uživo

Evrovizija se vraća uprkos pandemiji, neki nastupi uživo

Takmičenje za pjesmu Evrovizije 2021. u holandskom gradu Roterdamu održaće se u maju, uz ograničenja i epidemiološke mjere zbog pandemije koronavirusa, saopštili su organizatori u srijedu.

Neki će se nastupi održati uživo uz epidemiološke mjere, rekli su organizatori, ne precizirajući hoće li biti dopuštena publika. Neke će zemlje moći da predaju snimljene nastupe svojih predstavnika.

„Takmičenje za pjesmu Evrovizije vratiće se u maju uprkos pandemiji, ali u prevladavajućim okolnostima događaj je nemoguće održati onako kako smo navikli“, rekao je Martin Osterdal, izvršni direktor takmičenja, prenosi Hina.

Holandija je postala domaćin 65. izdanja Eurovizije, koju preko televizije prati oko 200 miliona ljudi, nakon što je Holanđanin Dankan Lorens pobijedio na takmičenju 2019. godine sa pjesmom „Arcade“, prenosi N1.

Prošlogodišnje izdanje Evrovizije je otkazano nedugo nakon što je koronavirus stigao u Evropu, a ove godine će se polufinalne večeri održati 18. i 20. maja, a finale, u kome će učestvovati 41 država, 22. maja.

Organizatori su u oktobru rekli da razmatraju četiri scenarija u roterdamskoj „Ahoy Areni“, od relativno normalnog sa hiljadama ljudi, do onog s ograničenom publikom uz epidemiološke mjere ili potpuno bez publike.

U srijedu su saopštili da su još uvijek najviše fokusiranu na scenario u kojem bi manji broj gledalaca mogao da prisustvuje pod „strogim zdravstvenim i sigurnosnim mjerama“, uključujući testiranja na kovid-19.

Kapacitet bi mogao da bude smanjen, a organizatori su već odlučili da vrate novac za sve do sada kupljene karte.

Konačna odluka o publici može biti donesena tek sredinom aprila, rekao je portparol Evrovizije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.