Šehović: Ministru koji izazove novu krizu u zdravstvenom sistemu, nije mjesto u Vladi
Damir Šehović

Šehović: Ministru koji izazove novu krizu u zdravstvenom sistemu, nije mjesto u Vladi

Poslanik Socijaldemokrata Damira Šehović komentarisao je na Tviteru moguću nestašicu ljekova na koju je upozorio je direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić.

"Nezakonito privremeno finansiranje Vlade Crne Gore izazvaće nestašicu ljekova i medicinskih sredstava? Neka što se nije razmišljalo o nezakonitostima kad je uvodilo privremeno finansiranje, nego će, po svemu sudeći, ono izazvati probleme u nabavci ljekova i medicinskih sredstava?!"Ekspertska” Vlada je građane ostavila bez vakcina, a sad još i bez ljekova?", napisao je Šehović.

On je istakao da se nabavke ljekova ne mogu planirati na mjesec dana.

"Sve i da mogu, tenderski postupci zbog velike vrijednosti traju mjesecima, a sprovođenjem jednostavnih nabavki se ne mogu pokriti potrebe sistema", navodi Šehović

Ističe da se javnosti mora hitno objasniti šta da radi Montefarm, i Institut za javno zdravlje pri nabavci PCR testova i čitav zdravstveni sistem, "dok se Vlada ne smiluje da predloži Budžet ili da omogući nabavku na godišnjem nivou".

"Ministru koji izazove novu krizu u zdravstvenom sistemu, nije mjesto u Vladi", poručio je Šehović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.