Velika sniježna oluja na istočnoj obali SAD: Obustavljeni letovi, zatovreni centri za vakcinaciju i škole(VIDEO)

Velika sniježna oluja zahvatila je istočnu obalu SAD zbog čega su obustavljeni letovi, zatovreni centri za vakcinaciju, a život u gradu Njujorku je u zastoju.

Meteorolozi navode da je u vrlo kratkom periodu u dijelovima Nju Džerzija i Pensilvanije snježni prekrivač dostigao visinu od 48 centimetara, a u gradu Njujorku 43 centimetra.

U gradovima Njujork i Nju Džerzi proglašena je vanredna situacija zbog nevremena.

Meteorolozi navode da se oluja kreće ka Novoj Engleskoj.

U narednim danima najavljeni su i snažni udari vjetra od 80 kilometara na čas.

Oluja je izazvala haos u prevozu u Njujorku i gradonačelnik Bil de Blazio objavio je zabranu putovanja sem u slučaju krajnje nužde od šest časova, a zatvorene su državne škole.

Guverner države Njujork Endrju Kuomo proglasio je vanrednu situaciju u istoimenom gradu te u još 44 oblasti.

Otkazano je više od 1.600 letova na većim aerodromima koji su na putu oluji zbog koje je obustavljena distribucija vakcine u Konektikatu, NjuDžerziju, Roud Ajlendu, Filadelfiji, dijelovima Vašingtona i Njujorka.

Snijeg je pao na zapadnoj obali SAD prošle sedmice i u pojedinim dijelovima Kalifornije visina pokrivača je dva metra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.