Rijeka Crnojevića poplavila šetalište: Ukoliko se padavine nastave, voda će ući u objekte
Foto: Mediabiro

Rijeka Crnojevića poplavila šetalište: Ukoliko se padavine nastave, voda će ući u objekte

Usljed obimnih padavina koje su posljednjih dana posebno pogodile centralni i južni region Crne Gore, vodostaj Rijeke Crnojevića porastao do te mjere da prijeti da uđe u objekte koji se nalaze na samom šetalištu. Mještani istoimenog naselja, iako naviknuti na ovakve situacije, zabrinuti su, posebno jer sve zavisi od nepredvidivih vremenskih prilika.

"Kao što vidite, šetalište je već poplavljeno, a ukoliko nastavi da pada ovim tempom, voda će sigurno ući u objekte“, kazao je u izjavi za agenciju Mediabiro ugostitelj Božidar Šofranac.

Štete će, prema njegovim riječima, sigurno biti, ali mještani Rijeke Crnojevića su, kako je dodao, već navikli na ovakve situacije. 

"Nema šansi da štete neće biti, ali svake godine sa dolaskom zime mi bivamo pripravni i pripremamo se da stvari podižemo na visočije spratove ili u druge objekte“, kazao je Šofranac.

Kako je dalje naveo, mjesna zajednica ima dobru komunikaciju sa prijestonicom Cetinje, i oni su tu uvijek u slučaju potrebe - Posebno je vatrogasna jedinica na raspolaganju svim građanima. 

CetinjePoplavenapordrujuRijekeCrnojevia01

Foto: Mediabiro

"Za sada još uvijek nismo toliko ugroženi, ali ako nastavi da pada ovim tempom, sigurno će biti većih problema“, ponovio je on.

Situacija je specifična, kako je pojasnio, iz razloga što vodostaj nastavlja da raste i dva do tri dana nakon što kiša stane.

"Ako u tom periodu nema padavina, tek tada voda počinje da opada. U svakom slučaju to ne ide tako brzo. Recimo, kada je ovaj nivo vode u pitanju, da bi se voda povukla sa šetališta, treba da prođe i do 20 dana“, dodao je ovaj ugostitelj.

Tada, prema njegovim riječima, nastaju drugi problemi. U prvom redu, velika prljavština. 

CetinjePoplavenapordrujuRijekeCrnojevia02

Foto: Mediabiro

"Potreban je veliki trud da bi se to dovelo u prvobitno stanje. Ipak je ovo jedna izletnička destinacija, turističko mjesto gdje dočekujemo goste i to uvijek mora da bude besprekorno“, rekao je Šofranac.

On se stoga nada da se neće ponoviti poplave koje su prije deceniju pogodile taj region, kada su srazmjere štete bile enormne. 

"Nadam se da se neće ponoviti situacija iz 2010. godine, kada su nas zadesile ogromne poplave. Tada je nastala velika šteta, ljudima je voda ušla u kuće, uništila namještaj, objekte u potpunosti. Iskreno se nadam da neće ponovo doći do toga“, zaključio je Šofranac.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.