Osmogodišnjakinja izbačena iz škole jer je drugarici rekla da je zaljubljena u nju
Ilustracija

Osmogodišnjakinja izbačena iz škole jer je drugarici rekla da je zaljubljena u nju

Koliko su neke škole stroge i koliko se mjeri svaka rečenica đaka, pokazuje i slučaj osmogodišnje djevojčice Kloi Šelton koja je dobila ukor, pa zatim i ispis iz ove obrazovne ustanove samo zato što je drugarici na igralištu rekla da je zaljubljena u nju.

Kloi više neće moći da pohađa hrišćansku školu "Raduj se" u blizini Tulsa u Oklahomi, nakon sastanka sa direktorkom, koji je naredio da joj hitno majka Delani dođe na razgovor,prenosi Noizz.

Prisjećajući se šta se dogodilo kad je stigla u školu, Delani je rekla:

"Ćerka mi je rekla da je na sastanku sa zamjenicom direktora pričala o tome kako Biblija kaže da ona može da se uda samo za muškarca i da sa njim ima djecu. Plakala je Kloi kao kiša i pitala me je da li to znači da nju bog više ne voli. Na pitanje zamjenice šta ja mislim o tome da djevojčica voli djevojčicu odgovorila sam da ukoliko su iskrene u tome nemam nikakav problem, na šta me je ona gledala šokirano i zaprepašćeno", rekla je Delani.

Nakon ovog razgovora škola je pozvala porodicu Šelton da im saopšte da sa njima prekidaju svaki kontakt, što je odmah značilo i da Kloin mlađi brat više ne smije da pohađa ovu školu.

"Tražila sam detalje i prave razloge, na šta su mi rekli da se moja uvjerenja ne poklapaju sa njihovim. Zamolila sam ih da održimo jedan sastanak svi zajedno na šta su mi oni rekli da više nemaju o čemu da pričaju sa nama. Iako sam objašnjavala da moja uvjerenja nemaju nikakve veze obrazovanjem moje djece, direktor se podrugljivo smijao i govorio: "O, da imaju i te kako". Slomilo mi se srce zbog djece, osjećala sam se izdanom, ljutom i povrijeđenom", navela je majka djevojčice.

Nakon ovog skandala, tamošnji novinari dobili su uvid u pravilnik škole u kojem pišu da nisu dozvoljeni istopolni odnosi, kao i da se "svaki oblik seksualnog nemorala" protivi njihovim uvjerenjima, uključujući „ispoljavanje homoseksualnosti / biseksualnosti“. Učenici koji se "ne poklapaju sa standardima i idealima rada i života" u školi gube "privilegiju" pohađanja, navodi se u priručniku.

Đacima takođe nije dozvoljeno da javno pokazuju naklonost, uključujući držanje za ruke, grljenje ili ljubljenje, navodi se u priručniku. Trudnoća je takođe osnov za ispis iz škole, mada umjesto toga đak može da bude „smješten kod kuće“, tako da ostalim učenicima "ne privlači loš primjer da čine isto".

"Zaista nisam detaljno pročitala pravilnik kada sam prije četiri godine upisala ćerku u školu. Ali takođe tada nisam znala da će joj se dopasti drugarica. Vjerujem da joj je ona samo simpatija. Osmogodišnjakinji bi to moglo samo da znači da zaista uživa u igranju sa drugarciom", rekla je majka djevojčice.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.