Ćorović: Ne kockajte se sa životima građana, manite se politike
Ismar Ćorović, Foto: Socijaldemokrate

Ćorović: Ne kockajte se sa životima građana, manite se politike

“Uprkos desetomjesečnim naporima zapošljenih Doma za stare u Bijelom Polju, da sačuvaju štićenike, virus „Covid-19“ je ušao u tu ustanovu i na žalost odnio četiri života. Nakon toga je Jelena Borovinić-Bojović, aktuelna ministarka zdravlja, bez imalo griže savjesti i sa puno smjelosti, odlučila da posjeti ovu ustanovu, zanemarujući činjenicu da je prije samo nekoliko dana odbila dvije vrijedne donacije vakcina koje su mogle da spriječe niz ovih nemilih događaja”, rekao je Ismar Ćorović, član GO Socijaldemokrata Crne Gore iz Bijelog Polja.

Ćorović je istakao da, poštujući protokole koji nalažu da medicinsko osoblje ima prioritet prilikom vakcinisanja, nameće se pitanje – da li su žrtve iz Doma starih mogle biti zaštićene i da li će ministarka Bojović preuzeti odgovornost za dešavanja u ovoj ustanovi, zbog odbijanja donacija vakcina­, jer je ovaj nemili niz događaja mogao biti spriječen.

“Još koliko političkih poteza treba da povuče aktuelna vlast pa da prioritet budu njeni građani a ne jeftini politički poeni i demonstriranje moći koje stanovništvo Crne Gore plaća životima”, pita Ćorović.

On je pitao ministarku Bojović, da li je to ta “bolja, nova politika” kada se vrši selekcija i degradacija medicinskog osoblja pa radnici ovih ustanova nakon deset mjeseci borbe, odvajanja od porodica, danonoćne brige o najstarijima, ne budu nagrađeni  bonovima od 200 eura?

“Da li je njihov rad manje značajan od onog koji obavljaju ostali medicinski radnici? Da li ministarka Bojović zna kako je biti odvojen od porodice na trideset dana u najtežem periodu? Da li zna da su heroji Bijelog Polja upravo radnici “Doma za stare” u ovom gradu?”

“Pozivamo Vladu Crne Gore da što prije prihvati ponuđene donacije i ne stavlja na kocku živote naših građana jer ćemo u suprotnom za svaku novu žrtvu tražiti odgovornost ministarke Borovinić Bojović”, zaključuje Ćorović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.