Odložen početak suđenja za ubistvo Jovana Klisića: Odbrana tražila vrijeme za kopiranje spisa
Klisić likvidiran ispred lokala Savoja koji je i ranije bio poprište obračuna kriminalnih klanova, Foto: Barinfo

Glavni osumnjičeni nije dostupan crnogorskim organima bezbjednosti

Odložen početak suđenja za ubistvo Jovana Klisića: Odbrana tražila vrijeme za kopiranje spisa

Suđenje Stefanu Đukiću, koji je u nedostupan crnogorskim istražiteljima, a tereti se da je ubio Jovana Klisića i ranio Velizara Gardaševića 1. novembra 2019. godine u Baru, juče je u podgoričkom Višem sudu odloženo za 8. mart.

Proces vodi sutkinja Biljana Uskoković.

Suđenje je odloženo jer bivši advokat, sada savjetnik u Vladi Crne Gore Božo Milonjić, koji je bio branilac optužene Danijele Mandić, nije pravovremeno obezbjedio svoju zamjenu.

Odlaganje suđenja tražila je i advokat Vesna Cimbaljević radi kopiranja spisa i pripreme odbrane. U sudnici se nije pojavio ni oštećeni Velizar Gardašević.

Đukić se tereti za ubistvo Klisića i ranjavanja Velizara Gardaševića u Baru, dok se njegova supruga, majka i polubrat – Danijela Mandić, Zorica Đurović, Vuk Lakićević, zatim Marko Vujadinović (27), Hasip Murić (44), Andrija Glavičanin i Bojan Vuksanović terete za stvaranje kriminalne organizacije.

Za Đukićem i njegovom ženom raspisane su crvene međunarodne potjernice jer su nedostupni našim vlastima.

Đukić je optužen i da je dva i po mjeseca prije ovog zločina naoružan automatskom puškom upao u barski lokal "Savoja“ da bi likvidirao Gardaševića.

Međutim, njegov naum nije ostvaren jer se Gardašević nije nalazio u lokalu.

Ovaj Baranin se sumnjiči i za pokušaj ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini, te da je član kriminalne grupe koja je optužena za ubistvo jednog crnogorskog državljanina u Španiji.

Zbog napada na Zvicera, pored Đukić, uhapšeni su i Podgoričanin Emil Tuzović i srpski državljani Petar Jovanović i Milan Branković.

Đukić, koji se ranije prezivao Mandić, prije četiri godine bio je pod istragom i u Srbiji, nakon hapšenja u Beogradu zajedno sa Draganom Đokićem, Almirom Dragišićem i Vladislavom Šljivančaninom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.